Verslag Kalligrafie – Stage in Engeland van 26 augustus t/m 2 september 2011

Stage Kalligrafie Engeland 26 augustus t/m 2 september 2011 o.l.v. Nancy & David Howells-Ouchida.

 Met de auto van Weert naar Aalst in België circa 150 km – van Aalst naar Duinkerken in Frankrijk circa 159 km – overtocht met de boot naar Dover.

Met de auto van Dover naar Northamptonshire – circa 250 km via de M20 en M25 -. Een behoorlijke reis voordat we de plaats van bestemming bereikten: Knuston Hall. Het was een heerlijke week, met mensen uit de kalligrafiewereld – All over the World – (Amerika – België -Engeland – Japan en Nederland) – die dierbare vrienden van me zijn geworden. Wat hebben we zoal gedaan deze week?

De Legend Hand geoefend en hiermee teksten geschreven, try-outs met uitspaarfilm, aquarelverf, werken met bladgoud, ontwerp kerstkaart en nog veel meer. Lots of ideas and lots of fun!

Iedere dag ging ik om zes uur s’morgens op pad – mooie wandelingen gemaakt in de Engelse natuur.Mistig land - Misty land

Om acht uur volgde een Engels ontbijt en daarna naar de klas! In de middagpauze een heerlijke lunch en s’avonds om zeven uur Supper.

‘One apple a day keeps the doctor away’! Op de foto: De kleine Crab-Apple en een gekalligrafeerd werkstuk met…..an apple!

Op maandag (Bank Holiday) was er de jaarlijkse Landdag bij Knuston Hall. Activeiten van diverse pluimage rondom Knuston Hall – onder andere een grote witte tent met allerlei demonstraties van kantklossen tot kalligrafie. The Pudding Club was aanwezig met heerlijke nagerechten en buiten een varken aan het spit.

Genieten van Engelse tea en gezelligheid. Kinderen die rondliepen met ballonnen, mannen met een Engelse pint voor zich en vrouwen die zich bezig waren met de locale nijverheid te promoten. Dit jaar waren er ook uilen op een stokje (geen aapjes!) – echt een bezienswaardigheid!

Have a break – op woensdagmiddag zijn we met zijn allen, verdeeld over vier auto’s naar de stad Northampton gereden – hebben daar een locale Kalligrafie expositie (A walk on the write side!) bezocht die de moeite waard was.

Ook was er s’avonds een paar keer share-time, het woord zegt het al: dingen delen met elkaar – het onderwerp is vrij – whatever you choose! Iedereen uit de groep had wel iets leuks te vertellen en brengt een leuk cadeautje mee. Mijn verhaaltje ging over mijn weblog, werken met gesso en webbies! De voorlaatste avond werd er een feest georganiseerd en iedereen was van de partij!

Typisch Engels straatbeeld!

De terugreis terug verliep heel voorspoedig (de heenreis was er een met een file waarin we drie uur stilgestaan hebben nabij Londen) – we waren iets te laat in Dover maar mochten nog mee over de zee! Scheelde wel eventjes twee uur in tijd. De volgende dag naar huis – home sweet home! Cow do-you-do!

Advertenties

Over knoopskalligrafie

Mijn passie is kalligrafie en boekbinden - meer hierover in deze blog.
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Verslag Kalligrafie – Stage in Engeland van 26 augustus t/m 2 september 2011

  1. Annie zegt:

    Sjan, zo te zien heb je een leuke tijd gehad! Binnenkort even buurten?
    groetjes, Annie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s