Rotterdam & Rhoon

Rotterdam & Rhoon  Zaterdag 29 oktober 2011 – met de trein naar Rotterdam en daarna verder met de metro naar Rhoon.

s’Morgens eerst naar Rotterdam, via het Centraal Station te voet naar Weena, de Coolsingel en Westblaak -waar ken ik die twee laatste namen van? Monopoly natuurlijk!

Kunsthandel Harolds in Rotterdam is gevestigd aan de Burgemeester van Walsumweg 730 – . Een prachtige zaak met heel veel papier, teken- & schilderspullen, boeken en kalligrafiematerialen. Mooie wandeling gemaakt door de binnenstad – de Hoogstraat met een gezellige zaterdag markt – kraampjes genoeg! Rotterdam is zeker een bezoekje waard!

Om 13.00 uur met de metro richting Rhoon naar Boekhandel het Witte Huys waar om 15.00 uur  een expositie van Margriet van Vliet geopend wordt.

Moderne boekvormen – zelfs een boek met takjes geflankeerd door een “takkewijf”! Creatieve vondsten in warme kleuren, boeken en dozen in allerlei soorten & maten. Ook mooie opbergdozen gezien – zo blijft een boek goed bewaard.

Het was de moeite waard om af te reizen naar Rhoon. Na afloop ook nog even de Gereformeerde kerk en het Kasteel van Rhoon bezichtigd. Deze twee gebouwen liggen pal naast het metrostation dus dat kan nooit missen.

Iets verderop ligt Oud-Beijerland – daar wil ik ook nog eens naar toe! In deze streek speelt het boek Het Wassende Water van Herman de Man. Wanneer heb ik dat ook alweer  gelezen en de serie op TV gezien?Must be a long time ago!

 

Advertenties

Over knoopskalligrafie

Mijn passie is kalligrafie en boekbinden - meer hierover in deze blog.
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.