BOEKBINDBEURS LEIDEN

Bezoek Boekbindbeurs Leiden  – Zondag 6 november 2011 samen met Nellie uit St. Odiliënberg met de trein via Amsterdam Centraal naar Leiden – de Sleutelstad!

Met de taxi verder naar de plaats van bestemming: de St. Pieterskerk – waar de jaarlijkse Boekbindbeurs gehouden wordt.

De Pieterskerk, een laat-gotische kerk, is van oudsher de hoofdkerk van Leiden. Aan de patroonheilige, St Pieter, tegen wie in het Evangelie volgens Matteüs wordt gezegd: “Ik zal u de sleutels geven van het Koninkrijk der hemelen(..)” [1] heeft de stad haar wapen te danken: Leiden Sleutelstad. In haar huidige vorm kwam de Pieterskerk gedurende ongeveer 180 jaar vanaf 1390 tot stand. Het gebouw werd in 1971 als kerk buiten gebruik gesteld en in 1975 overgedragen aan een particuliere stichting. Na een ingrijpende restauratie tussen 1978 en 1982 wordt de Pieterskerk voor allerlei evenementen verhuurd.
Sinds 2001 is opnieuw een ingrijpende restauratie aan de gang, die waarschijnlijk in 2011 zal worden voltooid.  Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie – voor meer info www.pieterskerk leiden

In de sfeervolle St. Pieterskerk – de jaarlijkse Boekbindbeurs – mooie stands met heel veel boeken, boekbindmaterialen, leer & papier en kalligrafiespulletjes. Voor elk wat wils en een sociale bijkomstigheid – het ontmoeten van vele bekenden. Demonstraties gezien & gevolgd  zoals: folie verwerken, papier marmeren, zelf boekjes maken en het effect van ijzerdeeltjes op papier of stof (geheim recept!). Het was een leuke dag in Leiden – met een tas vol met foldertjes, noviteiten en visitekaartjes – gingen we in de namiddag weer met de taxi & trein richting huiswaarts!

Advertenties

Over knoopskalligrafie

Mijn passie is kalligrafie en boekbinden - meer hierover in deze blog.
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

Een reactie op BOEKBINDBEURS LEIDEN

  1. Huguette Cooleman zegt:

    ik hoop dat je met Nellie veel bijgeleerd hebt deze dag en ervan genoten hebt
    grtjs
    Huguette

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.