Tentoonstelling Zentangels & Kalligrafie te Vught

Zondag 15 januari 2012 –  ZENTANGLE EXPOSITIE VUGHT – In een woord geweldig! Wat een mooie expositie – met kalligrafie werkstukken en heel veel Zentangle vierkantjes. Meer dan 4000 stuks met elk een uniek Zentangle patroon (uit alle windstreken!) waren afgelopen weekend in Vught te bewonderen.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Mooi gesorteerd en op grote vellen papier geplakt die weer in elkaar geschoven kunnen worden en zo staande op een rij tafels te bezichtigen waren. Alles in zwart/wit – met patronen en letters. De letters vormden ook nog eens af en toe mooie korte teksten! Dit heb ik niet zelf ontdekt – een vriendelijke dame van ’t Schrijverke wees me hier op – en gaf me een heldere uitleg over de opbouw en hoe de teksten te lezen. Alles keurig en zorgvuldig gerangschikt – ik heb mijn ogen uit gekeken – geweldig!

Wat is Zentangle? Zentangle is ontwikkeld door de Amerikaanse kalligrafe Maria Thomas en haar partner Rick Roberts. Het is eenvoudig te leren en een ontspannen manier om mooie beelden van herhalende patronen te maken. Doodling is willekeurig een vlak vullen met allerlei lijnen en figuren die je ter plekke verzint – Zentangle daarentegen is echter bewust – lijn voor lijn – een patroon opbouwen. Het vergroot je creativiteit en concentratievermogen en geeft ook heerlijke ontspanning, omdat je helemaal in dit creatieve proces kunt opgaan. 

 ‘Anything is possible one stroke at a time’  Deze zin  hebben Rick Roberts en Maria Thomas vastgelegd met betrekking tot hun methode. De zin is van toepassing op het lijn voor lijn opbouwen van Zentangle patronen maar kan ook doorgetrokken worden naar ons dagelijks leven. Je kunt alles aan, als je het stap voor stap aanpakt.

Meer informatie is te vinden op de site – www.zentangle.eu

 

Advertenties

Over knoopskalligrafie

Mijn passie is kalligrafie en boekbinden - meer hierover in deze blog.
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.