KISTJE PIMPEN!

De betekenis van het woord pimpen is iets opvrolijken of mooier maken dan het is. Een aardige manier om oude doosjes/houten kistjes een tweede leven te geven door ze te pimpen bijvoorbeeld met restanten papier en (kerst!) servetten. 

Lekker creatief bezig zijn met als eindresultaat: Een origineel persoonlijk cadeautje met een kalligrafisch tintje!

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Het houten kistje eerst opschuren met een stukje schuurpapier. Hierna het kistje met gesso bewerken, dit dient als ondergrond voor de acrylverf  en tevens om de houtkleur weg te werken  Als de gesso opgedroogd is acrylverf (lichte kleur beginnen) aanbrengen met een platte penseel. Eventueel een tweede laag – of de acrylverf gedeeltelijk aanbrengen.

Mooie stukjes papier of servetten uitzoeken – met verdunde boekbinderslijm en een oude penseel hiermee het kistje beplakken.  Een deftig woord hiervoor = decoupage – het aanbrengen van uitgeknipte voorstellingen (servetten zijn zeer geschikt!) op een ondergrond.

Sjablonen van kistletters kun je gebruiken om een tekst aan te brengen: bijv.- ALLERLEI – op het kistje aanbrengen met sjablonen! Met een watervaste stift of met acrylverf kun je er ook op schrijven.

Tot slot – Het kistje verder opsieren met stukjes lint of door bladgoud op het kistje te plakken. Als alles opgedroogd is het kistje aflakken met PVC-lijm of speciale lak (spuitbus is heel handig!).

Afgelopen zaterdag van mede-cursiste Hennie in Venlo – mooie lege houten sigarenkistjes (acht stuks!) gekregen – zomaar – wat was ik daar blij mee! Ik had eerder overal gezocht – gevraagd in winkels – maar geen doosjes kunnen bemachtigen! Heb er weer voldoende op voorraad- kan ik een les Kistje Pimpen organiseren!

  

Over knoopskalligrafie

Mijn passie is kalligrafie en boekbinden - meer hierover in deze blog.
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s