ABRIKOZEN

Abrikozen – nu eens geen vruchten uit eigen tuin! Ik zag ze bij de Supermarkt liggen en kon ze echt niet weerstaan. Het zomert in het  Zuiden!

Met behulp van een geweldig receptenboek over zelf confituur maken (van Evelyne) enkele potjes abrikozenjam gemaakt.

De ingrediënten: abrikozen, citroensap, vanille stokje, halfzoete geleisuiker, beetje water. Alles goed mengen met een houten pollepel en in een ruime pan aan de kook brengen – circa 5 minuten goed doorkoken.

De abrikoos is een steenvrucht. De pitten van de abrikozen stuk slaan met een hamer. De vrijgekomen pit – een amandel – kun je als smaakmaker gebruiken in de jam. De pitten eerst even in water koken zodat het vliesje loslaat, dit moet je  namelijk wel verwijderen! Deed me denken aan hoe mijn moeder vroeger perziken inmaakte, toen gingen ook pitten mee de potten in.

Als de  hete jam in de glazen potjes is overgebracht enkele van deze pitten boven op de jam leggen en het deksel op de glazen potjes goed vast schroeven. Daarna vijf minuten omgekeerd op een keukenhanddoek zetten.

Met ZIG stiften, verkrijgbaar in heel veel kleuren, schrijf ik ondertussen de etiketjes en plak deze later op de afgekoelde potjes abrikozenjam.

Another try – another taste!  Yammie-Yammie!

Over knoopskalligrafie

Mijn passie is kalligrafie en boekbinden - meer hierover in deze blog.
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s