UITSTAPJE MERCATOR – ANTWERPEN / ST NIKLAAS

Vanwege het 500 ste geboortejaar van Gerard Mercator heeft het bestuur van Mercator haar leden uitgenodigd voor een bustrip naar twee musea in België.

Zaterdag 18 augustus  was het zover. Met de bus, opstappen was mogelijk in Bunnik en Den Bosch, reden we om 11.00 uur richting Antwerpen. De buschauffeur was een Belg die ons veilig naar Antwerpen / St Niklaas heeft gebracht en ook weer terug naar Nederland. Hij laveerde af en toe met een kwinkslag grappige Belgische uitdrukkingen zoals “Ter duiding” en “Opgekuisd” en natuurlijk ontbraken de Belgische grapjes niet!

Parkeren aan de Schelde en met zijn allen lopend richting Vrijmarkt waar het Museum Plantin-Moretus/ Prentenkabinet zich bevindt. Door het bestuur van Mercator werd ons eerst een heerlijke kopje koffie (of iets anders) aangeboden.

In het museum was veel moois te bewonderen. Vitrines met oude handschriften en stempels, schilderijen aan de wand, houtsnijwerk en nog veel meer. 

Antwerpen een mooie stad, sfeervol, met fraaie winkelstraatjes en prachtige gebouwen.

Na het bezoek aan Antwerpen met de bus  richting St Niklaas. In het Mercatormuseum was een expositie van Ex-Libris rond het thema Mercator te bewonderen.

Film bekeken over het leven van Mercator en een mooi boekje gekocht over Ex-Libris, zoiets is altijd de moeite waard. Het muziekgezelschap Wronghel en Wei was aanwezig in het museum en brachten, in Middeleeuwse kledij, Middeleeuwse muziek ten gehore. Met meerstemmig gezang, echt mooi!

Om vier uur in de namiddag gingen we weer richting huiswaarts. Ondanks de tropische temperatuur en zinderende zon was het een hele fijne dag met gelijkgestemden in Antwerpen en St.Niklaas.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties

Over knoopskalligrafie

Mijn passie is kalligrafie en boekbinden - meer hierover in deze blog.
Dit bericht werd geplaatst in Kalligrafie en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op UITSTAPJE MERCATOR – ANTWERPEN / ST NIKLAAS

  1. Hoi Sjan,
    Leuk uitstapje. Ik ben even je mailadres kwijt. Kun je me even mail sturen araemaekers@home.nl. Neem even een kijkje op mijn blog die Arabische kalligrafie lijkt me echt iets.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.