EIGEN WERK – COURGETTES IN ZOETZUUR

Courgettes zijn vruchtgroenten die tot dezelfde familie behoren als meloenen en komkommers. Bij courgettes denk je niet zo snel aan inmaken. Courgettes kun je gebakken direct serveren bij de warme maaltijd maar ook inmaken in zoet-zuur. Dan heb je er wat langer plezier van. Verrassende smaak – echter –  over smaak valt niet te twisten!

Het recept:

  • twee liter fijn gesnipperde gourgettes (met schil)
  • twee uien
  • 40 gram zout
  • halve liter azijn
  • 400 gram suiker
  • twee theelepels mosterzaad
  • een theelepel gemalen gember
  • een theelepel selderijzaad

De courgettes en uien in reepjes snijden met behulp van een fijn snijder. Zout erover strooien, twee uur laten staan in een afgedekte glazen kom, regelmatig omschudden. Het mengsel overbrengen in een vergiet en het zout goed uitspoelen met koud water.

De kruiden, azijn en suiker aan de kook brengen en de courgettes en uien toevoegen. Pan van het vuur nemen en twee uur zo laten staan.Hierna alles weer aan de kook brengen en vijf minuten zachtjes koken, omroeren met houten lepel.

Glazen potjes uitkoken met soda en op een schone theedoek plaattsen. Het hete mengsel met een schone lepel in de potjes gieten. Deksels op de potjes en goed aandraaien. Vijf minuten op zijn kop zetten. Ondertussen de etiketjes schrijven.

De afgekoelde potjes met gourgettes in zoetzuur op een koele en donkere plaats bewaren, zo zijn ze zeker een jaar houdbaar.

Over knoopskalligrafie

Mijn passie is kalligrafie en boekbinden - meer hierover in deze blog.
Dit bericht werd geplaatst in Kalligrafie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s