AFSCHEID DAVID HOWELLS – 27 SEPTEMBER 2012

Op donderdag 27 september vond in Shoreham-by-Sea in Engeland de begrafenis van David Howells plaats. Anneke, Huguette & Franky en ik waren uitgenodigd om  de uitvaart bij te wonen.

Woensdagmiddag naar Aalst gereden en aldaar de overnachting. Donderdagmorgen om half zes met de auto richting Duinkerken. Acht uur per boot de overtocht naar Dover. Daarna verder met de auto richting Shoreham-by-Sea. Rond twaalf uur arriveerden we bij het huis van Nancy Howells, de echtgenote van David. Een hartelijk welkom gevolgd door nog enkele voorbereidingen van Nancy voor de begrafenis die om twee uur s’middags zou plaatsvinden in St Julian’s Church. Een pittoresk kerkje, heel eenvoudig maar met prachtig houtsnijwerk en gebrandschilderde ramen (met Gotische letters!).

Reverend Terry Stratford ging de dienst voor. Tijdens de viering vertelde Nancy op een  realistische en ietwat humoristische wijze over haar ontmoeting en leven met David. Na de dienst kon je mee naar het kerkhof.

Daarna een samenzijn in een zaal nabij de kerk. Koffie, thee, sandwiches en gebak, er was goed gezorgd voor iedereen. Ook tijd om even rustig naar een overzicht van David’s rijke en mooie leven via een diapresentatie en foto’s aan de wand te kijken. Het was een heel waardig en respectvol afscheid van David. Vele vrienden en bekenden ontmoet en dan is zo’n middag zo voorbij.

Voor de overnachting hadden Huguette en Franky een hotelletje geboekt in Brighton. Samen met Margareth en Jean uit Hove zijn we eerst uit gaan eten in een Italiaans restaurant. Omdat het hotel vlakbij de bekende Pier was, nog een korte avondwandeling gemaakt.

s’Morgens weer vroeg op, rond half zeven vertrokken we richting Dover. In een dag vier landen – Engeland, Frankrijk, België en Nederland! Alles prima verlopen en tegen zeven uur s’avonds weer thuis.

David zullen we missen, jarenlang genoten van we zijn lessen in letters en nog veel meer. Hij was een wijze man en zeer bekwame kalligraaf.

We shall miss David, for many many years we learned from him letters and many more. He was a wise man and a very good calligrapher. As I wrote before: David and Nancy helped me to build up great calligraphic treasures in my heart.

 

Advertenties

Over knoopskalligrafie

Mijn passie is kalligrafie en boekbinden - meer hierover in deze blog.
Dit bericht werd geplaatst in Kalligrafie. Bookmark de permalink .

Een reactie op AFSCHEID DAVID HOWELLS – 27 SEPTEMBER 2012

  1. Huguette Cooleman zegt:

    dit heb je prachtig verwoord Sjan en inderdaad we zullen hem missen maar Nancy zal ons zeker ook heel veel bijleren
    grtjs
    Huco

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s