KALLIGRAFIE & SPECIALE KAARTEN MET 3 D EFFECT

Gisteravond Kalligrafieles bij RICK in Weert met als onderwerp speciale 3D kaarten. Door gebruik te maken van “sticky-pads” of 3D tape in kleine blokjes en verschillende laagjes stevig papier kun je een kaart met ruimtelijkheid creëren.

Om een goed 3D effect te bereiken de dubbelzijdige 3D tape blokjes op de hoekjes van je kaart bevestigen en in een keer vastzetten op de andere kaart. Gebruik een knopspeld om de beschermpapiertjes van de 3D tape blokjes te verwijderen.

Kaartvormen & formaten enveloppen: 10,5 cm – 20 cm, voor in een langwerpige enveloppe /  10,5 cm – 16 cm, voor in een kleine enveloppe

Materialen: potlood, gum, snijmat, liniaal, vouwbeen, scherp mesje, schaar, boekbinderslijm of fotolijm, sticky-pads of dubbelzijdige 3D tape, papier vanaf 120 grams, sierpapier, diverse pennen en inkten of plakkaatverven, kistletters, stiften of fineliners en een klein flesje water

De uitvoering:                                                                                                                               1. Papier en inkt kleurtjes bij elkaar verzamelen, bijvoorbeeld “ton sur ton” (letterlijk tint op tint) of licht-donker. Denk ook aan seizoenkleuren!

2. Letters of cijfers – Cijfers: met of zonder versiering * Automatic pen, Scroll (Schaduwpen) pen of Kistletters gebruiken.

3. Een tekst doorschrijven (herhalen!) op papier vanaf 120 grams. Verander ook eens van lettergrootte, kleurverloop of schrijfrichting, Geschreven tekst op maat snijden en op ondergrondpapier plakken met fotolijm of boekbinderslijm. Tip: randen kaart kleuren met aquarelverf voor eenheid!

4. Sierlijke letters of cijfers schrijven en uitknippen.  Zie voorbeelden. Met 3D tape blokjes een letter of cijfer, al dan niet op een klein vierkantje,  op de doorlopende tekst bevestigen.

Tip: Papier kun je ook zelf een kleurtje geven door met een brede penseel en de gewenst kleur inkt over de randen te gaan. Ook het blokje onder de sierletter/cijfers kun je op deze manier bewerken.

Het was weer een leuke & gezellige avond bij RICK met veel input en mooie resultaten. Thuis verder met de Diamond Card – waarover een volgende keer meer.

Advertenties

Over knoopskalligrafie

Mijn passie is kalligrafie en boekbinden - meer hierover in deze blog.
Dit bericht werd geplaatst in Kalligrafie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.