KWEEPEER – QUINCE

In onze tuin staat een boom met kweeperen. Het is bijna oktober, tijd om de kweepeer te oogsten. Van een kennis heb ik onlangs een recept gekregen om kweepeergelei en marmelade te maken. Wonderlijk dat je van zulke smakeloze harde peren toch iets bijzonders kunt maken. De kleur van de peer is geel en wit van binnen, deze verandert echter tijdens het inkookproces naar helder roze rood (de kweepeer behoort tot de rozen familie!). Je moet het echt ooit eens geproefd hebben, heerlijk! En natuurlijk ontbreekt een mooi etiketje niet op het potje!


In our garden stands a tree with quinces. It’s almost October, harvest time from the quince. From an acquaintance I recently got a receipe to make quince jelly and marmelade. Wonderful that you can make from these hard, tasteless pears something really very special. The colour from the pear is yellow and white inside but changes when you are boiling the pears to nice bright rose-red (the quince belongs to the roses family!). You really should have to taste it once in a life time, delicious! And of course an adhesive label isn’t missing on the jar!

Over knoopskalligrafie

Mijn passie is kalligrafie en boekbinden - meer hierover in deze blog.
Dit bericht werd geplaatst in Kalligrafie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s